top of page
Kund:

RealStars

Skarpt case / Tävlingsbidrag

RealStars är en oberoende ideell organisation mot trafficking som fokuserar på att motverka köp av sexuella tjänster. Uppgiften var att skapa en printannons som väcker uppmärksamhet och manar till eftertanke.

Martin Björkqvist, Art Director
Teodor Dante Stig-Matz, Copywriter
Fabian Puregger, Projektledare

Trafficking är vår tids slaveri, och det har under de senaste årtiondena ökat. Efter handeln med vapen och droger är handeln med människor den största organiserade brottsligheten vi har, och den är dessutom växande. I Sverige beräknas 10,2%, alltså var tionde man, någon gång ha betalat för sex, och sexköp den största orsaken till att sexhandel existerar.

Om var tionde man betalat för sex någon gång innebär det att vi alla borde känna eller ha en man i vår närhet som gjort det.

Använd en mans-figur som majoriteten kan relatera till, men inte vill misstänka för detta brott, för att skapa en aggressiv rubrik. Utnyttja stjärnan i RealStars logotyp som asterisk för att leda betraktaren till brödtexten med information och förklaringen till rubriken.

MockUp_web_utkast_1.png

"*Risken att han är det är i alla fall större än du tror. Ungefär en av tio svenska män har någon gång tagit sig rätten att köpa en annan människas kropp. När de gör det finansierar de vår tids slavhandel: trafficking. Vi på RealStars tycker att det är sexköparen - inte offret - som ska straffas för sina handlingar. Därför arbetar vi bland annat för att sprida den svenska sexköpslagen till resten av Europa."

Som en del av uppdraget skulle vi även att ta fram en digital lösning till printannonsen, som skulle fungera som en förlängning av printet i socialamedier.

bottom of page