top of page
Kund:

Explorer Vodka

Fiktivt case

Explorer Vodka är ett skandinaviskt alkoholmärke ägt av Altia Group sedan 2010. Uppdraget är att profilera om Explorer Vodka för en nylansering i USA, med en ny, modern och utmanande känsla.

Martin Björkqvist, Art Director
Leo Sjölander, Copywriter

Explorer lanserades på den amerikanska marknaden 1958, men floppade och började istället produceras i Sverige 1961. Då skandinavisk design är populärt på andra sidan atlanten vill ägaren Altia Group göra ett nytt försök att utmana den amerikanska marknaden och göra en nylansering.

Den största konsumentgruppen relaterar inte till den typiska ”Pierce Brosnan i baren med en Vesper Martini”-reklamen, men det finns en modern lyx i minimalism.

Lösningen blev ett minimalistiskt uttryck och en annons som anspelar på spänningen av en bra utekväll och med ett språk och tonalitet som passar ihop med den marina känslan i den visuella profilen. Explore America är en bättre representation av vad gemene man förknippar med skandinavisk design.

Mock_tidning_1.png

"Anything can be an Adventure - but a night out can be much more. Something bigger. The world is in your head, and it's spinning. Sea-legs walk the avenues, faces pass you by and voices echo in the streets. The night is only young until it's over - and when it's over, the feelings that remain are your bounty.

 

Your adventure begins.

Be an explorer."

1Artboard 1 copy.png
Bottle_1_1.png

Den nya logotypen. Med förändringarna har flaskan fått ett nytt modernt och minimalistiskt uttryck, men behåller den stora egenkänningen av det rödvita seglet som funnits med sedan början.

bottom of page