top of page
Kund:

Axopar Boats

Skarpt case

Axopar är ett av de snabbast växande motorbåtsföretagen i Europa, och tillverkar prisvinnande båtar specialiserade för uteliv och äventyr. Som en del av min praktiktid hos Adstream agency var min uppgift under en månad att skapa content åt Axopars Instagram-konto, med huvudfokus på Instagram Stories. Här presenteras ett urval av de enheter som togs fram.

Martin Björkqvist, Designer/ AD
Alice Sjölander, Projektledare/ AD
Andreas Lucaci, Creative Director

Trainfactory

Trainfactory Storyn var en bildserie-adaption av boken The Launch of the Axopar 37 Revolution. Boken är en dokumentation av Axopars event som ägde rum utanför Helsingfors, Finland, då de under två dagar presenterade och lät media vara med och provköra deras nya Revolution båtar. 

Instagram filter

Axopar har som en del av sin interaktion med sina följare något som de kallar för Our Owner Stories där de kan publicera inlägg från sina följare. För att utveckla detta konceptet skapades ett Instagram-filter. I filtret kan man välja mellan tre olika filter-typer, och genom att trycka på skärmen kan man enkelt skifta mellan vit och svart Logotyp i det övre högra hörnet.

Till detta skapades även en film, för att få följarna att ladda ner filtret.

Filter_Mock.png

Genom trycka på skärmen ändras färgen på Axopars Our Owner Stories logotypen.

Tre filter finns att välja mellan, anpassade för att efterlikna Axopars bildspråk.

Film - Axopar 28 Cabin

För att skapa en mer produktinriktad story skapades en film för en specifik modell, i detta fallet en Axopar 28 Cabin. Filmen gjordes med en tanke om att det skulle vara mer tempo, och en häftigare känsla, för att driva trafik till båtens specifika produktsida.

bottom of page